Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknad och dans istället för skoterspår och snöyra!

/
  • Pär Hansson, Katarina Sjölund, Jan-Erik Nilsson och Pia Åström tittar över listorna med anmälda knallar som kommer med sina alster till Åsens marknad.

Barmarksäsong betyder inte lågsäsong för Drakabergets skoterklubb.
Just nu jobbar skoterklubben tillsammans med Lidens skytteförening för högtryck inför marknaden vid Åsens dansbana i morgon.

Annons
-Det kommer att bli ett trettiotal knallare som kommer, berättar marknadsgeneralen Katarina Sjölund.
-Många av knallarna har vi haft kontakt med tidigare i samband med Hantverksmarknaden i Liden som Lidenbygdens framtids marknadssektion arrangerade under ett antal år, men år 2 000 blev sista sommaren.
-Vi har inte haft någon sommaraktivitet på några år och tyckte att marknadsidén var bra, säger Drakabergets ordförande Pär Hansson.
Skoterklubben har ca 400 medlemmar och av skoteråkare runt om i regionen har de ett gott rykte om sig att sköta skoterlederna väl.
-Vi har ca 20 mil skoterled att underhålla kontinuerligt, berättar Jan-Erik Nilsson som är en av de uppskattningsvis 25 personerna som ideellt jobbar med Åsens marknad.
-Bidragsbiten från kommunen till våran klubb har i princip dragits in helt. Det är därför bra om vi även sommartid kan jobba för att dra in pengar till klubben. Förtjänsten från den här marknaden går oavkortat till Drakaberget och arbetet med lederna, säger Pär Hansson.
Pia Åström är sekreterare i skoterklubben och assisterar marknadsgeneralen Katarina med arbetet kring marknaden.
-Det är roligt när något blommar upp igen. Åsens dansbana drog mycket folk för bara några år sedan, säger Pia.
Nu satsar de på att premiären av Åsens marknad kommer att bli en fest från 12 till midnatt.
På kvällen fylls förhoppningsvis dansbanan med andra dansanta.
-Jag kommer ihåg en midsommar för 15 år sedan när 900 dansanta människor trängdes inne på dansgolvet. Det var innan brandkåren begränsade antalet insläppta till 700. Tyvärr är de små logdanserna på kraftig nedgång och i morgon kan det bli sommarens sista dans i Åsen, avslutar Yngve Gradin.
AV: Susanne Elfström

Mer läsning

Annons