Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskin satte eld på returpapper

/
  • En av I L Recyclings anställda fick föras till sjukhus med rökskador efter att ha försökt släcka branden innan räddningstjänsten kom till platsen.

En maskin som river returpapper på I L Recycling fattade eld i går. Räddningstjänsten i Sundsvall och Timrå ryckte ut för att släcka branden innan den skulle sprida sig till en byggnad i närheten.

Annons
Klockan 13.17 i går fick räddningstjänsten larm om att det brann på I L Recycling i Sundsbruk. En maskin som var placerad utomhus hade fattat eld och hade spridit sig till returpapper i dess närhet.
Eftersom maskinen stod längs med väggen till en byggnad blev det bråttom så inte elden skulle hinna sprida sig dit, säger Bengt Granström, insatsledare, räddningstjänsten.
Eftersom den intilliggande byggnaden inte tillhörde I L Recycling fick räddningstjänsten bryta sig in.
Men det var tomt där inne och vi lyckades förhindra att branden spred sig dit, säger Bengt Granström.
Man använde två vattenkanoner och tog vatten från havet för att släcka det returpapper som fattat eld.
En traktor fick lasta en skopa med papper och sprida ut det så att vi kunde komma åt att släcka papperet ordentligt, annars finns det risk att man bara släcker papperet som är överst och att det fortsätter pyra underifrån, säger Bengt Granström.
Under eftermiddagen fanns två man ur räddningstjänstens styrka kvar på plats och fortsatte med eftersläckningsarbetet fram till 19-tiden på kvällen. Under natten bevakade I L Recyclings personal området så att inte branden skulle flamma upp igen.
En av I L Recyclings anställda fick också föras till sjukhus med rökskador efter att personalen själva försökt släcka elden innan räddningstjänsten kom till platsen.

Mer läsning

Annons