Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massdom i ecstasyhärvan

Sammanlagt 29,5 års fängelse, 340 timmars samhällstjänst, 10 månaders sluten ungdomsvård och 260 dagsböter. Det blev i dag domarna mot 24 personer som åkt fast i den stora ecstasyhärvan som började nystas upp i Sundsvall i våras.

Annons
Sedan tidigare har 12 Sundsvallsbor dömts i härvan, två av dessa för grova narkotikabrott.
De som nu dömts kommer från Norrköping, Stockholmstrakten, Ängelholm, Hjo, Skövde, Skellefteå och så en 24-åring från Matfors som får skyddstillsyn och dagsböter för narkotikabrott och dopningsbrott.
Sju av dem döms för grova narkotikabrott till mellan 2 och 4,5 års fängelse. Där rör det sig om personer som köpt stora mängder ecstasy och andra droger från den misstänkte storlangaren i Malmö. Droger som de sedan sålt vidare, främst till ungdomar.
De som langat knark i mindre omfattning får sluten ungdomsvård, samhällstjänst eller fängelsestraff mellan 4 och 18 månader.
De vårdande och villkorliga domarna berör främst ungdomar som köpt narkotika för eget bruk, eller bara överlåtit små mängder.
Men ecstasyutredningen är ingalunda avslutad. Många misstänkta i Norrbotten och Västerbotten riskerar tuffa åtal. Det tuffaste av alla väntar 21-åringen från Malmö.

Mer läsning

Annons