Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matfesten återvänder

/

Minns du den internationella matmarknaden i Sundsvall förra hösten?
I september kan du återigen frossa i holländsk kumminost och australiensk känguruburgare.
– Vi tror på en ny folkfest, säger Camilla Dübbel Hellberg, Näringslivsutvecklare på Näringslivsbolaget.

Annons

Från den 23 september och fyra dagar framåt intas Sundsvalls torg av International Street Market.

Gourmetmat från världens alla hörn kommer presenteras – och upplägget ser ut att bli detsamma som vid fjolårets matmarknad.

– De ville väldigt gärna komma tillbaka, de tyckte att de hade fått mycket hjälp och bra respons i fjol. De har ett fast program och vi hoppas ju att det här ska bli en årlig tradition, berättar Camilla Dübbel Hellberg på Näringslivsbolaget.

Holländsk kumminost och australiensk känguruburgare är några av delikatesserna – och Camilla vet varför Sundsvallsborna ska besöka matmarknaden.

– Det är väldigt god mat, man får chansen att prova något nytt. Allt finns där, mat och bakverk. Varför inte köpa med sig lite goda ostar hem till fredagsmyset, säger hon.

Den internationella matmarknaden reser runt i olika länder och städer och har alltså bland annat fattat tycke för Sundsvall.

Nu hoppas man från Näringslivsbolagets sida att årets besök blir lika välbesökt.

– Vi tror på en ny folkfest. Vi vill ju skapa en levande stadskärna och den här helgen lever verkligen staden upp. Hoppas bara att vädret blir bättre än vad det var i fjol, säger Camilla Dübbel Hellberg.

I fjol besökte ungefär 40 000 personer marknaden.

Mer läsning

Annons