Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matforsbrottare bestulna i Göteborg

/
  • Matforsbrottarnas bil som fick rutorna krossade vid ett inbrott under fredagen.

Brottare från Matfors är just nu i Göteborg för en stor tävling. Men helgen kunde ha startat bättre.
Innan fredagens invägning blev hela sällskapet bestulna på all utrustning och alla kläder vid ett snabbt inbrott i deras bil.
– Det blev dåligt med sömn i natt, berättar Sara Westerlund, mamma till en av ungdomarna.

Annons

De fem ungdomarna från Matforsbrottarna, i åldern 12-16 år, åkte tillsammans med föräldrar och tränare till Göteborg för att delta i Soft Touch Open, en av Europas största ungdomstävlingar.

När sällskapet anlände till Göteborg under fredagseftermiddagen parkerade man i ett centralt parkeringshus för att gå och äta innan incheckning. När de kom tillbaka till bilen, efter bara 40 minuter, var inbrottet ett faktum.

– De tog allt vi hade i bilen, alla väskor med kläder och all annan packning vi hade med oss, säger Sara Westerlund, en av mammorna som åker med.

Någon hade krossat rutorna på den minibuss man åkte med och tagit packning för nio personer. I stölden försvann brottningstrikåer, skoldatorer, privata kläder och till och med klubbens invägningsvåg.

– Det enda man lämnade kvar var några campingstolar, förklarar Sara Westerlund.

Utan tävlingstrikåer var lördagens tävlingsstart i fara, men under fredagskvällen lyckades gänget från Matfors låna ihop utrustning från andra klubbar.

– Vi blev förstås ganska skärrade i går men hoppas kunna tagga upp under dagen trots allt, säger Sara Westerlund, som tillsammans med de andra vuxna från Matfors fick tillbringa delar av lördagen med nödvändig klädshopping.

Mer läsning

Annons