Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med skogen i fokus

/

På söndag blir det full aktivitet vid Sidsjön. Skogens dag ska firas och det görs med uteaktiviteter för hela familjen.
– Vi gör det för att visa skogens alla värden och för att fler ska få upp ögonen för hur mycket kul det finns att göra i skogen, säger Helena Paulsson, samordnare för Skogens dag på miljökontoret.

Annons

Uteaktiviteter står på schemat mellan klockan 11.00 och 15.00 på söndag. Utgångspunkten är Dalstugan vid Sidsjön. Där kommer det bland annat att finnas frågeslinga, kanotpaddling och möjlighet att lära sig mer om våra rovdjur.

Skogens dag firas årligen i kommunen och är ett samarbete mellan kommunen och Skogsstyrelsen. I år kommer det att vara lite extra fokus på arbetet i skogen efter stormen Ivar. Det kommer också att finnas ett 20-tal föreningar på plats för att visa upp sina verksamheter.

– Det kommer att finnas många roliga aktiviteter, framför allt riktade mot barn, till exempel ett uppträdande med Smultron och sång, säger Helena Paulsson som är samordnare för Skogens dag på miljökontoret.

Helena tycker att vi är duktiga på att ta oss ut i naturen i Sundsvall men menar att det alltid kan bli bättre.

– Vi vet att Sidsjöområdet är flitigt besökt, därför är det en bra plats att hålla till på. Förhoppningsvis kan besökarna upptäcka någon ny rolig aktivitet. Under dagen kommer det också att hållas två guidningar, de kommer att hållas på lätt svenska och riktar sig lite extra till invandrare, säger hon.

De två senaste åren har Skogens dag varit ett välbesökt arrangemang

– Det har varit full fart med mycket barn och äldre. Vi hoppas att det ska hålla i sig, säger Helena Paulsson.

Mer läsning

Annons