Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelpadingarna drar söderut som förut

/
  • Få avbokar sina resor till London och egyptiska Sharm el-Sheikh, enligt resebyråchef Ninni Fryksell på Exitours. Kanske har folk börjar vänja sig vid de återkommande terrorattentaten, tror hon.

Folk vågar resa till London och egyptiska Sharm el-Sheikh, trots den senaste tidens terrorattentat. I alla fall om man ska tro resebyråerna, som inte har märkt av någon direkt anstormning av oroliga resenärer.

Annons
Kanske har folk börjat vänja sig vid de återkommande attentaten, tror Ninni Fryksell, försäljningschef på Exitours som säljer resor till båda de drabbade platserna.
Det har hänt igen och igen sedan elfte september. Folk börjar nog inse att det inte spelar någon roll vart i världen man åker, terrorn kan slå till i alla fall, säger hon.
Sedan lördagens dåd i Sharm el-Sheikh och Naama Bay i Egypten, har endast ett par resenärer uttryckt en direkt oro inför att resa dit.
De hade bokat in en resa till Urgada som ligger en bit ifrån det drabbade området. Men nu ville de hellre åka till Spanien, säger hon.
Eftersom Utrikesdepartementet tills vidare har avrått från resor till Sinaihalvön i Egypten, erbjuder de flesta resebolag pengarna tillbaka till de kunder som hellre vill stanna hemma. Kanske vill de resenärer som har bokat in resor till hösten fundera ett tag innan de bestämmer sig, tror Ninni Fryksell. Det är också vanligare att folk reser till Egypten på vintern, än på sommaren. Till London tycks folk resa lika mycket som vanligt, enligt Ninni Fryksell.
Något fler oroliga resenärer har dock hört av sig till Resesäljarna i Sundsvall.
Några har bokat om sina resor. Det rör sig kanske om fyra, fem personer, säger säljare Gun Hjortén.
Hon vet sedan tidigare att terrorattentat har den effekten. Folk vill hellre resa till Bulgarien eller Grekland, där de känner sig tryggare, menar hon.

Mer läsning

Annons