Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medicinhärva krympte till dopningsbrott

Polisen gillrade en fälla för att bevisa att 35-åringen begick systematiska medicinstölder under transporter till apotek.
Fällan slog igen, men nu döms han bara för de 300 ryssfemmor och andra dopningsmedel som polisen hittade i hans bostad.

Annons
Det hade försvunnit mediciner under transport med det åkeri där den 35-årige hudikbon var anställd. Polisen riggade en av medicinboxarna med ett osynlligt pulver, och efter ännu en stöld hittades pulvret på 35-åringens kläder och i hans bil.
Men åklagaren misstänkte honom för ännu fler medicinstölder, och fick 35-åringen häktad för det. Men efter åtta dagar valde han att frige 35-åringen eftersom åklagaren inte ansåg sig ha tillräckliga bevis ens för den avslöjade stölden. Åklagaren trodde felaktigt att poliser hade läckt information till pressen, och på så sätt omöjliggjort utredningen.
I stället åtalades 35-åringen för dopningsbrott, eftersom polisen hittat 300 ryssfemmor och några andra dopningspreparat i hans bostad.
Han erkände innehavet, även om han menade att det tillhörde en kompis. Tingsrätten dömer honom till 8 000 kronor i dagsböter. Men eftersom han redan suttit inlåst i åtta dagar kvittas böterna mot detta.

Mer läsning

Annons