Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medium trängde sig på

Drygt fyra månader efter det att sonen tragiskt omkommit ringde en klasskamrat till honom och ville komma på besök till hans mamma.
På plats hävdade kvinna att hon kunde prata med döda och att hon hjälpt deras döde son över till andra sidan.
— Jag känner mig kränkt över besöket, säger mamman.

Annons
Efter att han lugnat ner sig efter det ovällkomna besöket har hon polisanmält händelsen samtidigt som hon vill varna andra som befinner sig i liknande situationer. Brottet kan komma att rubriceras som ofredande.
Jag mådde så fruktansvärt dåligt efter besöket som kom när det svåra sorgearbetet efter sonens död började lägga sig, berättar mamman
Vad det verkliga syftet med besöket är fortfarande oklart. Det är dock troligt att om inviterna hade accepterats att det dykt upp ekonomiska krav.
De ser ut som om de studerat ut vem som är svagast inna de slår till, hävdar mamman
Efterforskningar visar att föräldrarna till kvinnan som påstår sig vara en klasskamrat har flera företag registrerade på sig i Sundsvall. Ett av dem sysslar enligt hemsidan med andlig och medial vägledning, meditation, healing och regressionsterapi.
Mamman till den döde sonen känner nu efter besöket sig lurad på flera sätt.
Det är fruktansvärt att inte tala om syftet, säger hon.
Om kvinnan berättat om sitt verkliga ärende hade han aldrig blivit insläppt i familjens hem.
Hon hävdade att det inte gick att prata om sådana saker i telefon, berättar mamman.
När den ovällkomne besökaren gick lämnade hon ett brev med förhållningsföreskrifter hur mamman skulle bete sig för att senare kunna prata med sin döde son.
Enligt planerna var det här besöket bara det första i raden. Senare skulle pappan och övriga delen av familjen få brev och kontaktas för att alla tillsammans skulle få kontakt med den döde sonen.
Några dagar senare efter det att mamman ringt och sagt att hon inte ville ha någon mer kontakt med henne fick hon ytterligare ett brev. Nu från pappan som äger företagen där han försökte förklara sig utan att fortfarande ange orsaken till varför de sökt kontakt henne.
En förklaring kan vara att mannen tidigare bott på samma ort som henne och därför förstod hur utsatt familjen känt sig efter sonens tragiska bortgång.
Nu mår hela familjen dåligt, berättar mamman

Mer läsning

Annons