Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer motion för elever

/

Eleverna i Njurunda har två timmars schemalagd "Elevens Val". Årsgrupp 6 till 9 har många aktiviteter att välja mellan. Projektet startade nu i höst och när det gäller simning ställer Njurunda simsällskap upp med tränare och ledare.

Annons
Skolorna i Njurunda har fått utökat schemalagd tid för fysisk aktivitet. Närmare bestämt två timmar i veckan. Olika föreningar hjälper upp med tränare och
ledare.
Det är unikt att en sådan här verksamhet kommit i gång. Samarbetet mellan olika föreningar och skolor är väldigt positivt, säger Stefan Eriksson, ordförande i Njurunda simsällskap.
Målsättningen är att alla ska klara Nordiska simkunskapsprovet. Hoppa i på djupt vatten och huvudet ska vara under ytan. Simma 200 meter med valfri teknik varav minst 50 meter ska vara ryggsim.
Det klarar inte alla elever idag. Genom "Elevens Val" kan de som brister i kunnande få stödundervisning på skoltid, säger Stefan Eriksson.
För de som inte klarar målsättningen erbjuder skolan lösningar.
De som inte spelar fotboll eller ishockey har nu altenativa val till motion. Något som är välbehövligt för dagens ungdom, säger Kjell Andersson, studierektor på Nivrenaskolan.
Med det här projektet får de som tävlingssimmar en chans att träna två timmar i veckan på skoltid.

Mer läsning

Annons