Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias fjärlilar har flugit

/
  • Josefine Justin serverar Harriet Olsson från Frösön rökt sik. Siken har förädlats bara några sjöbodar bort.

—Visst fanns det gott om fjärilar i magen för tre år sedan när jag köpte restaurangen i Juniskär, säger krögaren Mia Karlsson.

Annons
Café Juniskär är en av många pärlor efter norrlandskusten. Från början huserade lanthandlaren Berglund i huset. Mia Karlsson är den andre krögaren i kåken.
Det var ett stort steg jag tog när jag köpte stället. Det var många fjärilar i magen kommer jag i håg, Men tack och lov är de borta, säger Mia Karlsson.
Ett nytt inslag som Mia infört är julbordet. Det började hon med för två år sedan.
Åren har varit väldigt intensiva som det blir när det är säsongsbetonat. Men det är övervägande positivt, säger Mia Karlsson.
På campingen i Bergafjärden har musiken tystnat den här sommaren. Någon eller några klagade och sladden drogs ur. Men i Juniskär fortsätter dans- och pubkvällarna med levande musik.
Vi har ett bra samarbete med de närboende. Jag går runt och frågar om musiken stör. Är det så, ja då sänker musikerna volymen., säger Mia Karlsson.
Varje kväll som det är underhållning finns entrévärdar som sörjer för ordningen.
Det känns säkrare för mig och personalen att ha det på det viset. Jag är nog lite harig av mig, säger hon och försvinner in till köksregionerna.

Mer läsning

Annons