Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsminister besökte vårdcentral i Skönsmon

/
  • Migrationsministern Tobias Billström (M), AT-läkaren Martin Ahlström, moderaternas Per Wahlberg och Eva Lohman.

Migrationsministern besökte Skönsmons vårdcentral under fredagen.
Arbetskraftsinvandring och kompetensförsörjning diskuterades.

Annons

Statsrådet Tobias Billström (M) besökte Sundsvall i går och gjorde ett verksamhetsbesök på Skönsmons vårdcentral. Där diskuterade han arbetskraftsinvandring och kompetensförsörjning med ägaren och läkaren Hassan Soleymanpur samt personalen.

Tobias Billström reser just nu runt i Sverige och besöker många olika platser.

– Jag besöker kommuner som tar emot många människor som är asylsökande, och även kommuner som tar emot människor som fått uppehållstillstånd, säger han.

Han menar att Sundsvall är ett bra exempel på detta.

– Jag besöker också platser i landet som har en utmaning i att man lider brist på medicinskt utbildad personal. Vi befinner oss i ett läge där många människor som kommer från krigshärjade länder faktiskt har medicinska kunskaper och utbildning och erfarenhet i bagaget, säger migrationsministern.

Nu vill Billström på ett snabbare sätt öka de här människornas tillgänglighet till arbetsmarknaden.

– Vi måste ställa oss frågan i nästa mandatperiod hur vi ska kunna göra det möjligt för personer som Hassan att rekrytera de här personerna snabbare, säger Tobias Billström.

Enligt Billström tar det för lång tid att få sin behörighetsgivning för att kunna verka som läkare och sjuksköterska i Sverige.

– Det är både tredjelands medborgare och EU-medborgare som drabbas. Något är uppenbarligen inte rätt, antingen i reglementet i sig eller i tillämpningen av det, säger han.

Mer läsning

Annons