Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mijailovic kritiserar den vård han fått

/

Mijailo Mijailovic är missnöjd med hur man hanterat hans hälsa och menar att han inte fått den vård han behövt. Han berättar också att han flera gånger skurit sig själv i vanmakt.

Annons
Frågan om varför Mijailo Mijailovic gick till attack är ännu obesvarad.
Men i lördags dikterade han ett brev till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.
I brevet, som nådde nämnden i går, framgår att Mijailovic mått dåligt under en tid. Han skriver att han vände sig till anstaltsläkaren på Kumla med sina \"somatiska\" problem \"eftersom jag kände jättestor trötthet och utmattning\".
Mijailovic skriver att läkaren ignorerade honom vilket fick honom att känna sig övergiven. Känslan resulterade bland annat i att han skar sig i armen den 1 september. Fyra dagar senare skar han sig på nyttden här gången i kinden. Om det skriver han i brevet att \"när man blir ignorerad och utlämnad ..., finns det risk för att man i rop på hjälp gör något, som i detta fallet blev att skada mig själv\".

Det var efter dessa händelser som läkaren på Kumla beslutade att Mijailovic skulle till en psykiatrisk klinik. Mijailovic anmäler anstaltsläkaren och framför stark kritik mot hans bemötande samt beslutet att förflytta honom till rättspsyk.

Mer läsning

Annons