Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mijailovic till attack mot medpatient

/

(Uppdaterad kl 16:40) Mijailo Mijailovic gick i natt till angrepp mot en sovande medpatient på rättspsyk i Nacksta. Enligt ST:s källor ska Mijailovic ska ha beväpnat sig med ett fäste från ett element och slagit 60-åringen i huvudet. 60 åringen tvingades amputera ett finger efter attacken.

Annons
Enligt fyra av varandra oberoende källor ska Mijailo Mijailovic vid tretiden i natt ha överfallit 60-åringen som låg och sov på en soffa i dagrummet på avdelning 93 klinikens högst säkerhetsklassade avdelning.
Att det är Mijailovic som är misstänkt för misshandeln bekräftas även av Kriminalvårdsstyrelsens säkerhetschef och informationschef.
Med ett fäste från ett element ska Mijailovic ha slagit 60-åringen, främst mot huvudet.
60-åringen fördes med ambulans till sjukhuset 03.15. Från akuten meddelades idag på eftermiddagen att man tvingats amputera ett av offrets fingrar, samt att han även ska opereras för frakturer i handen, och har omfattande sårskador i huvudet.
Mijailo Mijailovic är dömd till fängelse för mordet på utrikesminister Anna Lindh. Men han vistas nu på rättspsyk eftersom Kriminalvårdsstyrelsen vill ha en bedömning av hans psykiska tillstånd.
Ledningen för KVS hade i morse ett informellt möte om Mijailovics överfall, och generaldirektören Lars Nyhlén ska vara informerad. Man har också följt den senaste tidens rapportering om sovande vårdare, mutförsök och misshandel på rättspsyk i Sundsvall. Ändå uttalar man sitt fulla förtroende för kliniken.
Det har vi. Vi har ju tittat på deras säkerhetsarbete, och det är väldigt bra, säger informationscefen AnneMarie Dahlgren.
ST hade vid lunctid inte kunnat nå klinikchefen Erik Söderberg för en kommentar.

Mer läsning

Annons