Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonskador efter gymnasiefesten

/
  • Här stod en discjockey och spelade för glada dansande ungdomar som haft en trevlig kväll. Den slutade i blöta och misär dock, när branlarmet utlöstes, slagsmål uppstod på flera ställen i lokalen och blöta ungdomar i panik skulle ta sig ut och försöka hitta sina ytterkläder.
  • Någon tyckte att sprinklerrören var lämpliga att klättra i varpå fästena lossnade och vatten sprutade ut över hela golvet. En polisanmälan är gjord gällande skadegörelse.
  • Rotundan är minst sagt sårad efter fredagens gymnasiefest som hölls i Folkets park men slutade i kaos då flera gäng började bråka.

Efter fredagkvällens tumult i Folkets park är parkettgolven så förstörda att de förmodligen måste bytas. Detsamma gäller heltäckningsmattorna. Hur stora skadorna är i övrigt vet ingen än. I dag, måndag, ska försäkringsbolaget ta en titt på eländet.

Annons
Det var när någon eller några fick för sig att klättra upp i sprinklerrören i taket som vatten började spruta ut i hela lokalen. Rören lossnade i flera fästen och brandlarmet utlöstes.
Samtidigt uppstod panik när ungdomarna skulle utrymma på grund av larmet.
Det var en trevlig kväll och inget konstigt alls, förrän precis vid midnatt. Jag såg i ögonvrån att det var slagsmål på ett ställe, sen började det spruta vatten och så skulle alla ut på samma gång, säger Sonja Forslin Bergman, som besökte festen. Det regnade från taket och man fick nästan vada på golvet.
En annan person berättar att det var \"som i en film\". Samtidigt som vattnet sprutade uppstod bråk på flera ställen i lokalen, folk klev upp på bord och kastade stolar omkring sig.
Det var gott om ordningsvakter och polis på plats.
Jag upplevde att polisen och vakterna var väldigt aggressiva, säger Sonja. De slog med batongerna på bråkstakarna.
Bråkstakarna svarade med att slå tillbaks mot ordningsmännen.
Ulf Rehnberg, chef för Folkets hus och park, är besviken.
Självklart blir man fundersam när sådant här händer, säger han. Vi vill ju att parken ska användas och att alla ska ha tillgång till den, ung som gammal. Men efter de två senaste festerna som spårat ur känns det tveksamt om man vågar hyra ut till ungdomsarrangemang. I varje fall måste vi fundera över upplägget, om det finns något att göra för att undvika att det slutar så här.
Han vill inte uttala sig om vilka kostnader skadegörelsen kan handla om, även om siffran en miljon nämnts.
Försäkringsbolaget ska komma och titta i morgon. Innan dess vill jag inte säga något, men flera golv, både parkett och heltäkningsmattor är förstörda. Sedan återstår att se hur mycket vatten som hunnit tränga igenom golven och ge djupare skador.

Mer läsning

Annons