Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet vill utreda däckeldningen

/
  • Tydliga rester av stålcord finns på så gott som samtliga platser där kommunen bränt ris efter den senaste röjningen i Fagervik.

Miljöpartiet i Timrå vill utreda vad som förekom när kommunens anställda brände ris och troligen använde bildäck som startbränsle för att få fart på brasorna vid gamla Fagerviksfabriken.

Annons
I ett brev till kommunstyrelsen skriver partiets Anita Blomqvist att man i likhet med Naturskyddsföreningen varit och tittat på eldningsplatserna på området öster om Fotbollsfältet.
Sju av åtta inspekterade eldningsplatser innehåller tydliga metallrester från bildäck. Enligt Naturskyddsföreningen ska det finnas fler sådana platser, säger Anita Blomqvist i sin skrivelse.
Hon och partiet anser inte att det svar som tidigare lämnats till Naturskyddsföreningen är tillfredsställande, eftersom det inte ger något entydigt svar på frågan vem som brände däck för att få fyr på brasorna.
Samtidigt säger miljöpartiet att det inte är för att anklaga någon som man skriver brevet utan mer för att förhindra att liknande försyndelser mot miljöbalken inte upprepas.

Mer läsning

Annons