Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartist: Det här kommer som ett brev på posten

Miljöpartisten Sverker Ottosson är inte förvånad över situationen på miljökontoret. Han har upprepade gånger protesterat mot neddragningarna. – Det här kommer som ett brev på posten, säger han.

Annons
Ottosson är ledamot i miljönämnden och har rutit till när budgeten bantats.
Det är en liten förvaltningen och en liten ram. Summorna blir procentuellt sett större än för andra förvaltningar och får större konsekvenser. Att de anställda mår dåligt nu är inte konstigt, det är vad vi kunde förvänta oss. Samtidigt måste vi som politiker ta deras situation på allvar, vi är de yttersta arbetsgivarna.
Personalens arbetsbörda också hos nämdens ledamöter.
Vi kan inte kräva att de anställda ska ge oss bra underlag till beslut om vi inte ger dem resurser att producera underlagen, säger Sverker Ottosson.
I likhet med miljöchefen Stig Johansson anser Sverker Ottosson att en återställning till 2004 års budgetnivå inte är tillräcklig.
Det innebär bara en återgång till det krisläge som rådde då, säger han.
Enligt Ottosson behövs två miljoner kronor extra för att miljökontoret i Sundsvall ska hamna i nivå med andra jämförbara städer. Egentligen skulle det krävas ännu mer, med tanke på att Sundsvall har en tung ryggsäck med miljöproblem att arbeta med.Mer läsning

Annons