Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad kvinna flyr till annan ort

/
  • Fingret lyser rött där nageln suttit. I fredags slets den loss och i går fick Irina Sharipova göra en misshandelsanmälan hos polisen. Enligt Irina Sharipova blev hon nertryckt i golvet, sparkad och slagen av en annan kvinna. Nu flyr hon till annan ort.
  • Efter att Irina Sharipova berättat om vad som hände i fredags anvisar Migrationsverkets personal henne till ett annat boende.

Irina Sharipova flydde från övergrepp och förföljelse i Uzbekistan. Efter misshandeln i fredags flyr hon nu Sundsvall. — En kvinna vred loss min nagel medan de andra tittade på, säger Irina.

Annons
I fredags misshandlades Irina av en annan kvinna. Upprinnelsen är enligt de inblandade konflikter om städning och etnicitet som varat under lång tid. Kvinnorna har bott tillsammans i en av Migrationsverkets lägenheter på Nackstavägen.
Jag har försökt att samsas med dem. Men det gick bara inte, säger 34-åriga Irina Sharipova.
Själv anser hon att de andra struntat i att hålla rent omkring sig, vilket lett till ohyra och otrevnad.
Det var insekter i frukostflingor och annan mat. När jag ville göra rent i ett skafferi slet de ner mig från stolen och sa att jag inte hade där att göra.
En kvinna som bott med Irina säger:
Vi har egna skåp i köket och hon började rota i mitt. Det har hon ingen rätt till. Jag tycker att man ska försöka vara vänner, som asylsökande är vi alla i samma situation. Men hela tiden har det varit problem och hårda ord från hennes sida.
Kvinnan som utpekas för misshandel i fredags säger att det är Irina som är boven i dramat.
Hon hatar oss andra eftersom vi är svarta. Vi fick inte använda en av toaletterna i lägenheten eftersom Irina ansåg att den var hennes. I fredags drog hon ut mig i hallen när jag höll på att tvätta händerna.
Slagsmålet bröt ut. Enligt Irina fick hon ett hårt slag över munnen, därefter vred kvinnan loss hennes lillfingernagel, medan två andra kvinnor stod bredvid och tittade.
Sedan greppade hon mitt hår och tryckte ner mig på golvet. Hon slog mig i huvudet med en skoklack och sparkade mig på benen, säger Irina.
Irina uppger att hon höll i den andra kvinnans kläder i ett försök att försvara sig. Men den andra kvinnan säger att det var hon som blev nerdragen på golvet och tvingades försvara sig.
Kanske tappade hon nageln när hon klöste mig på bröstet, säger den polisanmälda kvinnan.
Slagsmålet ska ha upphört då en äldre kvinna kom ut i hallen.
Irina åkte upp till sjukhuset och fick sina skador omplåstrade och dokumenterade. Sedan begav hon sig till polisstationen, där de hänvisade henne till Migrationsverket. Men klockan hade blivit för mycket och verket hade stängt för dagen.
Irina Sharipova tordes inte gå tillbaka till kvinnorna i bostaden, utan sökte skydd hemma hos en väninna.
I går gick hon till Migrationsverket och blev anvisad ett nytt boende. Samma dag tog polisen emot hennes anmälan om misshandel.

Mer läsning

Annons