Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad kvinna nekades bostad

När mannen misshandlade kvinnan fick hon en varning av Mitthem. Trots att hon var ett brottsoffer fick hon ta konsekvensen – det var ju hon som ägde bostadskontraktet. Därför nekade Mitthem henne en ny bostad.

Annons
Hon satt på kvinnojouren och vi hade jättesvårt att få loss en lägenhet åt henne, säger Bos-gruppens områdeschef, säger Marlene Westberg.
Enligt henne krävdes det informella kontakter \"inom huset\" för att Mitthem skulle gå med på att skriva ett nytt kontrakt påen lägenhet.
Men hon fick bara ett provkontrakt. Och enligt handläggaren har hon bara det fortfarande, säger Marlene Westeberg.
Hon hävdar att fallet inte är unikt. Mitthem hanterar störande hyresgäster skarpt. Den som orsakat en konstaterad störning får böta 700 kronor och får ett varningsbrev.
Efter en varning minskar hyresgästens chanser att få en ny bostad inom bolaget drastiskt.
Erik Liljeström, marknadschef på Mitthem, säger att reglerna i grunden är tydliga men att \"bilden\" ändå kan vara \"komplex\":
Därför är det så viktigt att vi kan prata med folk om varför deras situation ser ut som den gör. Det gäller inte bara störningar utan även ekonomin.
Han nämner fallet med den misshandlade kvinnan och förklarar att det är ett exempel på att Mitthem kan lösa olika problem på bästa sätt för alla parter med sin modell.
Marlene Westberg är dock kritisk. Enligt henne kommer socialt ömmande fall alldeles för ofta i kläm.
Jag tycker det borde ha räckt med att handläggaren ringt Mitthem och förklarat situationen. Det borde finnas en social förtur i vissa fall, säger hon.

Mer läsning

Annons