Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sin gravida sambo

Mannen hotade, slog och sparkade sin dåvarande sambo under tio års tid. Vid julen, för drygt ett år sedan, knivskar den då höggravida kvinnan mannen. Han fick livshotande skador i bröstkorgen och i buken. Nu åtalas båda för grov misshandel.

Annons

I december 2008 kallades en polispatrull till en adress i Sundsvall. Det var en kvinna som ringt till SOS-alarm och uppgivit att hon efter det att hon blivit illa misshandlad knivskurit sin sambo. Kvinnan hade flytt från lägenheten utan skor och ytterkläder och befann sig utanför huset.

När polispatrullen kom till platsen möttes de av kvinnan. I lägenheten fanns mannen som var mycket berusad som blödde kraftigt. Han skickades omgående iväg med en ambulans och kvinnan togs med till polisstationen. Där berättade hon om misshandeln som pågått under tio års tid.

Nu hade mannen druckit varje dag under flera veckors tid och hade den aktuella natten varit arg och hotfull efter att ha druckit tio till tolv starköl. När kvinnan erbjöd sig att köpa cigaretter till honom slog han henne så att hon föll ned på köksgolvet.

Där fortsatte han misshandla henne först med händerna och sedan med en glasflaska. Hon låg hopkrupen med magen mot golvet och försökte skydda sig och sin ofödda baby. På något sätt fick hon tag på en kniv och stack mannen upprepade gånger med kniven.

Enligt vårdintygen hade kvinnan märken av slag över ansiktet och stora delar av kroppen. Mannen hade skador i bröstkorgen och buken med bland annat punkterad lunga och lever. Han säger att han inte minns något av händelserna från natten före julaftonen 2008.

I dag är paret särbos i separata lägenheter med en cirka ett år gammal baby. Mannen har slutat dricka och säger att han förstår varför han blev knivstucken. Båda tycker att det är mycket obehagligt att händelserna som inträffade för mer än ett år sedan nu ska behandlas i en rättegång.

Mer läsning

Annons