Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt ecstasylangare häktad i dag

En 21-åring från Malmö häktades i förmiddags vid Sundsvalls Tingsrätt för grova narkotikabrott.
Han misstänks för omfattande försäljning av ecstasy till ungdomar runt om i landet.

Annons
Polisutredningen så här långt visar att hans lägenhet, dator och bankkonto använts vid försäljning av 600 tabletter till ungdomar i Sundsvall, Umeå och Norrköping.
Enligt misstankarna har 21-åringen marknadsfört knarket via en hemsida på nätet, och tagit upp beställningar via privata chatkanaler med kunderna.
21-åringen förnekar att det är han som legat bakom försäljningen. Han hävdar att han i själva verket får betalt för att vara "målvakt" åt den egentlige knarklangarenmen vem denne är vill han inte säga.
Redan i fredags häktades en 18-årig Sundsvallsbo för inköp av 300 tabletter tillsammans med sin 17-årige kompis. 17-åringen slapp häkte på grund av sin låga ålder och deras erkännanden.
Nu i eftermiddag häktades en 24-årig Umeåbo som tros ha beställt 100 ecstasytabletter av 21-åringen. Han förnerkar all kännedom om försändelsen.
Just nu pågår en häktningsförhandling mot en 18-årig kille från Norrköping. Han misstänks för grovt narkotikabrott. Han ska ha beställt 200 ecstasytabletter men polisen beslagtog försändelsen på postterminalen.

Mer läsning

Annons