Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt låtsaspolis begärs häktad

Besökaren sa att han var polis och bestal sedan 90-åringarna på deras värdeföremål.

Stölden inträffade i Stöde i september, nu har en misstänkt gärningsman gripits.

Annons

En 23-årig man har begärts häktad misstänkt för bedrägeri. I september misstänks han ha tagit sig in till ett äldre par i Stöde och kommit över saker för hundratusentals kronor.

När mannen kom till det äldre paret berättade han att han var polis och att det hade varit inbrott i trakten, därför ville han fota deras tillhörigheter så att de skulle finnas dokumenterade. Makarna plockade fram sina värdesaker.

När den påstådda polisen gick från parets hem mot Ica och E14 hade han med sig en kasse med värdeföremål och kontanter. Senare ringde han till paret och berättade att han behövde mer tid på sig för att titta på det han tagit med sig, troligen för att se till att det dröjde innan de slog larm.

Den riktiga polisen knackade sedan dörr i området och drygt två månader efter den fräcka stölden greps alltså en misstänkt gärningsman. Mannen greps i Köping i söndags och ska transporteras till Sundsvall för häktningsförhandling under torsdagen. 23-åringen anhölls i sin frånvaro den första december förra året.

Efter att stölden i Stöde uppmärksammats hörde en äldre Sundsvallskvinna av sig till polisen och berättade att också hon kontaktats av en person som sa att han var polis och ville veta om hon förvarade värdesaker i hemmet.

 

Mer läsning

Annons