Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt rattfylla kom undan

Annons
Två gånger ringde en privatperson till polisen för att uppmärksamma dem på en misstänkt rattfylla under natten mot söndagen. Trots det stoppades aldrig bilen.
Hur ska man få stopp på dem som kör i fyllan om inte polisen har resurser att ta dem, säger mannen som slog larm.
Han kom till Bosvedjan efter klockan ett på natten och upptäckte att några personer som varit på fest satte sig i en bil och körde ut på vägen.
Redan när jag såg dem gå utanför bilen tänkte jag att de inte kunde vara nyktra.
När de sedan åkte iväg med bilen stärktes mannens misstankar om att även bilens förare var onykter.
De körde vingligt och fort. Jag gick till festlokalen och pratade med en person som sa att de i bilen var fulla och att andra på festen sagt åt dem att låta bilen stå.
Efter det samtalet ringde mannen till polisen som sa att de skulle skicka en patrull till platsen. Senare varnade mannen också andra fordon som körde i området. När det gått en tid utan att polisen kommit ringde mannen ännu en gång till polisstationen.
Då sa man att det inte fanns några resurser. Men jag anser att polisen måste kunna ta en bil och fara ut på en gång när något sådant här händer, säger mannen.
Jag jobbade inte då men visst är det möjligt att alla patruller var upptagna just vid halv två tiden. Det blev i alla fall utlarmat och en patrull har sökt efter den aktuella bilen men utan att träffa på den, säger vakthavande befäl.

Mer läsning

Annons