Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta bärfifflare släppta

Sundsvallsföretagaren som i förra veckan anhölls för skattebrott i bärbranschen har försatts på fri fot. – Det finns inte skäl att ha någon frihetsberövad. Nu ska utredarna jobba med det material vi tog in, säger åklagaren.

Annons
I slutet av förra veckan anhölls den skuldtyngde Sundsvallsföretagaren och hans sambo för bokförings- och skattebrott. Samtidigt anhölls en man i Stockholmstrakten för medhjälp till brotten.
Så värst mycket detaljer kring den påstådda brottsligheten vill varken åklagaren eller skattebrottsenheten offentliggöra på detta stadium av utredningen. Men trots att alla tre försatts på fri fot anses de fortfarande på sannolika skäl misstänkta.
Genom tillslaget frös vi läget, och kunde gå in och säkra bevisen och hålla förhör med de misstänkta. Nu börjar arbetet med att gå igenom räkenskaper, dokument och datorer som tagits i beslag, säger kammaråklagare Åke Hansson.
Brotten ska ha begåtts i samband med sensommaren och höstens bärplockning uppe i Fredrika, Västerbotten. Plockandet sköttes av arbetare från Thailand, men de är inte misstänkta för några brott. Det finns i nuläget inget som tyder på att dessa arbetare skulle ha blivit utnyttjade, enligt Åke Hansson.
Nej, brottsmisstankarna handlar mer om hur man har bokfört och redovisat gentemot staten.
Som ST tidigare berättat drev Sundsvallsbon tidigare ett blomstrande företag i stan. Men det hela gick över styr på grund av hans spelmissbruk, och i dag är bolaget i konkurs, och liksom han själv skyldigt miljonbelopp i skatt.

Mer läsning

Annons