Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitthem har högre krav på sig

Martin Johansson (s), ordförande i socialnämnden, går emot partikollegan Fredd Sandberg. Han hävdar att det kan komma att krävas åtgärder om inte Mitthem tar ett större ansvar än vad kritikerna påstår. – De har ett ansvar utöver ett vanligt bostadsföretag, säger han.

Annons
Eftersom det är kommunen som äger Mitthem så är det kommunen som bestämmer vad bostadsföretaget ska göra och inte göra.
Att dra in pengar till kommunkassan är bara ett av flera sådana ägardirektiv. Ett annat är att Mitthem ska omfatta mellan 4 000 och 5 000 lägenheter,
Dessutom ska bostadsföretaget \"i proportion till sin marknadsandel utveckla en effektiv samverkan med kommunens sociala myndigheter och erbjuda ett bra boende för kapitalsvaga hushåll eller hushåll som av andra skäl har svårt att hävda sig på bostadsmarknaden\".
Ska vi äga ett bostadsföretag så har vi högre ambitioner än att det ska vara vilket bostadsföretag som helst, säger Martin Johansson.

Mitthem har över 1 000 lägenheter fler än de andra bostadsbolagen tillsammans, men bara 38 Bos-kontrakt. Hur ser du på det?
Det här ska vi följa upp naturligtvis. Det måste göras en utvärdering av hur man följer olika ägardirektiv. Vi måste förstås också höra med dem på den sociala sidan och höra hur de upplever det här. Men vi har inga belägg ännu för att Mitthem inte följer ägardirektiven, säger Martin Johansson


Mer läsning

Annons