Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobiltelefon förstördes på konsert

/
  • Jonas Åström är besviken och tycker att Gatufestens arrangörer ska ta sitt ansvar.

Jonas Åströms mobiltelfon förstördes när vatten kastades på publiken under Gatufesten. Nu vill han ha ersättning. — Enligt mig är Gatufestens arrangörer ersättningsskyldiga, säger Jonas Åström.

Annons
Under lördagens konsert med Kristet utseende stod Jonas Åström från Njurunda bland dem längst fram i publiken.
Värdarna började först spruta vatten med flaskor, sedan kastade de stora hinkar med vatten över oss. Jag blev helt genomblöt och mobiltelefonen gick sönder, säger Jonas Åström.
Nu har han vänt sig till Gatufestens arrangörer.
Jag ringde förra veckan och frågade om de tänkte ge mig någon ersättning men de sa blankt nej. De hävdar bara att det är en säkerhetsfråga och tycker inte att det är deras sak att min mobiltelefon gick sönder, säger Jonas Åström.
Efter det har han polisanmält saken.
Det är skadegörelse. Jag har ju betalat för att gå på Gatufesten och sedan kastade de vatten över mig och min telefon blev förstörd. Jag tycker att de är ersättningsskyldiga, säger Jonas Åström.
Han anser att det borde finnas information om att det kastas ut stora mängder vatten på publiken.
Det skulle framgå på biljetten eller vara skyltat vid ingången. Jag har varit på ganska många konserter och festivaler förut och har aldrig varit med om att de kastat ut vatten så här.
Även två av Jonas Åströms kompisar fick vatten på sig och sina mobiltelefoner.
Men de lyckades torka sina telefoner så att de började fungera igen senare. Själv använder jag en gammal mobiltelefon nu för även om jag skulle använda mig av min försäkring ligger självrisken på 1500 kronor.
Sundsvall Event uppger att det är vd Roger Malmgren som är ansvarig för frågan och att han befinner sig på semester och han kan inte nås för en kommentar.

Mer läsning

Annons