Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat attack: Skäms, Martin Johansson

Moderaten Magnus Sjödin i Sundsvall är inte nådig efter att ha läst utredningen om sommarens skandaler i hemtjänsten. – Socialnämndens ordförande Martin Johansson borde skämmas, skriver han i ett pressmeddelande.

Annons
Sjödin anser att hemtjänsten saknar tydligt ledarskap, tydliga gemensamma riktlinjer och att de stora avstånden mellan chef och hemtjänstgrupp ligger bakom misstagen inom hemtjänsten.
Utredningen påvisar att personalen gjort fel men att det till stora delar beror på brister inom organisationen. Ansvaret för detta ligger helt på ledningen och då går varken politiker eller tjänstemän fria, skriver oppositionsrådet Magnus Sjödin.
Han attackerar den politiske motståndaren Martin Johansson.
Som jag ser det har han ett stort ansvar i hela händelsekedjan som ansvarig politiker. Dessutom hukade han i somras då han la hela ansvaret på personalen. Det är i mina ögon att göra det väldigt lätt för sig, skriver Sjödin.
Martin Johansson tycker inte att han har någon anledning att skämmas.
Magnus Sjödin har fel, det han tar upp stämmer inte med utredningen. Jag är förvånad att han inte sa något i dag när vi diskuterade rapporten på mötet med finansutskottet, säger Johansson.
Han kallar Magnus Sjödins sätt att agera för \"ungdomsförbundspolitik\".
Som ST berättat är det konsulten Tomas Junkka som har utrett de tragiska fallen i somras då flera personer lämnades utan besök av hemtjänsten och två äldre dog. Junkka ser många förklaringar till missgreppen, däribland ett otydligt ansvar efter att hemtjänsten organiserats om.

*** removed caption text ***
Socialnämndens ordförande, Martin Johansson, ska skämmas eftersom han är ytterst ansvarig för de allvarliga händelserna i hemtjänsten i somras. Det anser Magnus Sjödin, moderat gruppledare i Sundsvall

Mer läsning

Annons