Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat kräver svar på bullerfrågor

Sjukhusbullret i Sundsvall har fått en politisk dimension. Bertil Lindström (m) anser att den politiska majoriteten i landstingsstyrelsen bär ansvar för de störningar som döende patienter blivit utsatta för. Landstingsrådet Ewa Söderberg (s) lägger skulden på sjukhusledningen.

Annons
De har fattat beslut om genomföra investeringen och förlägga patienthotellet till sjukhuskroppen. Då har de också ett ansvar att kontrollera att sådant här inte inträffar, säger Bertil Lindström.
Han kräver svar av landstingsrådet Ewa Söderberg på en rad frågor som rör byggandet av patienthotellet på plan 2.
Bland annat på vilket sätt landstingets organisation försäkrade sig om att byggnadsarbetet inte skulle innebära störningar för patienter, personal och anhöriga.
Ewa Söderberg skjuter över ansvaret för olägenheterna på sjukhusledningen.
Rent bondförnuft säger att det är omöjligt att undvika störningar när man går in och slamrar i betongen. Därför måste också omflyttningar av sköra patienter tas med i beräkningarna. Detta ser jag i första hand ser som en driftsfråga, säger hon.
Senast fredag ska det värsta bullret på den aktuella byggarbetsplatsen vara över. Men det högljudda arbetet fortsätter redan veckan därpå på plan 7 och beräknas inte vara helt över förrän i mitten av juni.
Inför fortsättningen kommer arbetsmiljöinspektionen att begära en kartläggning av konsekvenserna.
Naturligtvis måste de då ta lärdom av det som hänt med patienthotellet och avdelning 23 A och B, säger arbetsmiljöinspektör Efva Åström.

Mer läsning

Annons