Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modernt och nyfunkis hos paret Ekman

/

De köpte ett rivningshus på Haga och byggde nytt.
Nyfunkishuset är invändigt ritat exakt efter mäklarparet Ekmans önskemål.

Annons

Johan och Jeanette Ekman har alltid gillat den moderna och minimalistiska stilen. Därför var det ingen tillfällighet att deras hus, som de byggde för sex år sedan, blev ett nyfunkishus med högt i tak och rena linjer.

– Vi bodde på en parallellgata tidigare och ville bygga nytt. Vi försökte få tag på en tomt i närheten eftersom vi trivdes och barnen gick i skolan här. Och till slut hittade vi den här tomten med ett rivningshus, säger Johan Ekman.

Till en början blev det en del strul. Paret hade gjort upp med en hustillverkare i Umeå och gjort alla tillval när hustillverkaren helt plötsligt drog sig ur.

– När vi skulle skriva på papper sa han plötsligt att de inte kunde bygga hus i Sundsvall. Så det var bara att börja om. Det var inte så himla kul, säger Jeanette.

I stället blev det ett tvåplanshus från Myresjöhus som paret ritat om invändigt efter egna önskemål. Planlösningen är lite annorlunda. Barnens rum och allrummet är på bottenvåningen. Kök, vardagsrum och parets sovrum på våning två.

– Vi ville ha stora rum till barnen och ha det lite privat häruppe. Dessutom blev det ju riktigt fin havsutsikt här uppe. Det hade vi inte en aning om när vi köpte tomten, säger Johan.

– Vi trivs jättebra med planlösningen. Det är toppen när man har äldre barn, säger Jeanette.

Johan och Jeanette är inte bara ett par privat utan även kollegor i den gemensamma mäklarfirman StenstansMäklarna. Att kunna samarbeta är bra både i jobbet och när man ska bygga hus.

– VI är överens om det mesta. När vi går in i en inredningsbutik går vi alltid fram till samma sak. Nej, förresten, du vill ju aldrig ha några kuddar, säger Jeanette till sin man.

Stilen är modern både utvändigt och invändigt. Husets fasad är i vit puts och inspirationen kommer från parets sommarparadis.

– Vi har fritidshus på Gotland som också är nyfunkis, och där är allt i sten. Det känns så rejält. Helst hade vi velat ha ett stenhus, men det gick inte att få tag på någon som kunde bygga i sten, säger Jeanette.

Just Gotland är ett ställe som paret Ekman längtar till. Jeanette är född och uppvuxen där och Johan har också bott där som barn. Det var faktiskt under gymnasietiden på Gotland som de träffades.

Och det är också på Gotland de har tänkt bo efter pensionen.

– Vi trivs så bra på Gotland med naturen och havet. Så det blir en flytt dit – förr eller senare, säger Jeanette.

Läs också:

Hemma hos mäklaren Gun-Britt Asplund i sekelskiftesvillan i Tunadal.

Mer läsning