Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Montessoriskolan utreds mer

Montessoriskolan i Sundsvall är populär och skolans ledning planerar för en utvidgning. Men det är inte säkert att skolan får skapa ett nytt högstadium på Paviljongvägen, när det finns lediga lokaler på annat håll.

Annons
I dag är Montessoriskolan inrymd på Paviljongvägen på Sidsjön. Skolan har en förskoleavdelning, ett fritids och undervisning från förskoleklass till årskurs fem. Men kön till skolan växer. Skolledningen vill bygga ut verksamheten med tre nya förskoleavdelningar och även starta skola för årskurs sex till nio.
På sikt vill skolans ledning skapa en fullt utbyggd Montessoriskola för 300 barn mellan 1 till 16 år.
Politikerna i barn- och utbildningsnämnden tog i går ett principbeslut om att kommunen också fortsättningsvis ska ha en skola med Montessoripedagogik. Senast i maj väntas nämnden ta ställning till planerna på en utvidgning.
Frågan utreds av tjänstemän på barn- och utbildningskontoret. Av utredningen framgår att det finns tveksamheter kring att skapa ett nytt högstadium i nuvarande lokaler. Det konstateras att det redan nu finns lokaler över i Nackstaskolan. Och att även Höglundaskolan förväntas få lediga ytor framöver. Det skulle var ekonomiskt att använda lokalerna där istället, och då även kunna samnyttja lärare.

Mer läsning

Annons