Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopeder motiv på frimärkets dag

/
  • Lars Håkan Jonasson ordförande i klubben och Erik Martinsson medlem i styrelsen hade fullt upp med att stämpla minnesstämplar under frimärkets dag.

I går var Sundsvall en av 80 platser i landet där frimärkets dag firades.
– Vi har en egen minnesstämpel dagen till ära, berättade Lars Håkan Jonasson ordförande i Sundsvalls Frimärksklubb.

Annons
Frimärkets dag arrangeras sedan i slutat av 1940-talet. Det är ett samarrangemang mellan posten och frimärkssklubbar runt om i landet.
Det är dagen på året vi kan visa upp oss, berättar Lars Håkan Jonasson.
I Sundsvall var klubben tillbaka i Postens lokaler vid köpmangatan efter att under några år firat den egna dagen på Kulturmagasinet. Precis som vanligt fanns medlemmar på plats som förutom att de kunde ge goda råd även hjälpte till med värderingar av samlingar.
Att föryngra åldern på medlemmarna i klubbarna är alltid en lika åtråvärd målsättning då medelåldern hos filatelisterna med åren blivit tämligen hög. Trots det beräknas det finnas cirka 100 000 frimärkssamlare runt om i landet
Att locka fler unga är säkert en av anledningarna till valet av moped på den särskilda frimärksutgåva som ges ut den här dagen. Åtta olika märken finns med i utgivningen.
Suget efter kort med märken med minnesstämplar visade sig vara större än beräknat och tog omgående slut.
Och ändå hade vi beställt fler än vanligt, konstaterade Lars Håkan Jonasson.
En förklaring till åtgången kan vara den egna stämpeln med Njurunda Motorklubbs Classic Moppe som de var ensamma i landet att kunna stämpla med.

Mer läsning

Annons