Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördarens skolkamrater får samtalsstöd

/
  • Många har lämnat ljus och blommor i utkanten på parken där mordet på kvinnan inträffade.

Flera av den 17-årige ynglingens skolkamrater chockades när de fick veta vad som hänt.
– Självklart kommer alla som behöver samtalsstöd att få det. Många elever har tagit kontakt med kurator och bokat tid, säger rektorn på gymnasieskolan.

Annons

Mordet inträffade på tisdagsförmiddagen.

– Redan morgonen därpå när eleverna hade en Lära känna-dag inplanerad, fick de närmast berörda information av sin mentor och kuratorn, berättar rektorn.

På onsdagsmorgonen var rektorn tillsammans med skolsköterskan och kuratorn med på första lektionen i klassen som pojken gick i.

– Vi pratade mycket om den tragiska händelsen och om att man faktiskt har lov att prata om sina känslor. Samtidigt diskuterade vi vikten av att låta polisutredningen ha sin gång och undvika onödiga spekulationer, eftersom det kan leda till att felaktiga uppgifter sprids, förklarar rektorn.

Nu har skolan mobiliserat för att kunna hjälpa alla elever som behöver ventilera sina känslor.

– Vi har ju en ganska stor elevhälsa, och om det blir så att vi inte kan klara det själva har vi fått besked om att kyrkan gärna ställer upp och bistår oss med sina proffs, säger rektorn.

Under ett föräldramöte på torsdagskvällen berättade rektorn för föräldrarna om vad som hänt.

– Vi förklarade hur skolan agerar efter det inträffade och informerade om att deras barn kan få samtalsstöd, berättar rektorn.

Redan på torsdagen hade flera elever tagit kontakt med kuratorn för att prata.

– Det här rör ju inte bara ynglingens klasskamrater på gymnasiet, utan även de elever han gått i skola med tidigare, menar rektorn.

Rektorn har full förståelse för att mordet väcker många känslor hos eleverna på skolan.

– Det är ju så många offer i det här, och jag kan förstå att tankarna flyger och far. Jag kommer att göra allt för att eleverna ändå ska kunna känna trygghet och studiero, säger rektorn.

Mer läsning

Annons