Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordet på Sundsvallsbon var planerat

/
  • Det var i söndags som mannen mördades på Lidingö.

Det var i söndags som mannen som kommer från Sundsvall hittades död i sin bostad på Lidingö av en arbetskamrat. Senare samma dag anmälde en man i 25-årsåldern sig själv till polisen.
På onsdagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Annons

– Mordet var planerat, det har den misstänkte själv berättat, han skulle genomföra det i lägenheten när han åkte dit, säger vice chefsåklagare Pär Andersson på city.

Enligt åtalet har mordet inträffat den 27 eller 28 juni, troligtvis var det på lördagen och åklagaren begärde mannen häktad misstänkt för mord.

Mannen häktades i en månad - bevisläget var så gott att det inte fanns någon anledning att häkta honom kortare tid.

De två männen känner till varandra sedan tidigare, men på vilket sätt vill inte åklagaren gå in på, detsamma gäller motivet till gärningen.

– Sedan förra sommaren är det livstids straff för mord. En viktig del för straffpåföljden är motivet. Jag vill inte säga något om det nu för vi ska förhöra vänner och anhöriga till både offret och den misstänkte och jag vill inte påverka dem, säger Pär Andersson.

Till den tekniska bevisningen kommer att det gjordes en väldigt noggrann brottsplatsundersökning.

– Det var en hel del fynd och de ska nu analyseras, det ska även göras blodanalyser för att fastställa om det har funnits droger med i bilden.

Läs också: Sundsvallsbo mördad på Lidingö

Mer läsning

Annons