Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt åldring psykundersöks

Den 81-årige man i Granloholm som erkänt att han knivmördade sin hustru har redan innan rättegången skickats på en stor rättspsykiatrisk undersökning. Därmed dröjer åtalet åtminstone ytterligare två veckor.

Annons
Det var den 16 augusti som parets bekanta gjorde den fruktansvärda upptäckten i parets nya lägenhet på Malmövägen. I sovrummet låg den 84-åriga kvinnan död med ett mycket stort antal knivhugg i sin kropp.
Inför polisen erkände maken att han dödat sin hustru sedan 52 år för att \"hon inte skulle behöva lida mer\".
Polisens utredare har inte lyckats förstå vad han egentligen menar med det. Kvinnan led inte av annat än normala ålderskrämpor.
Vid häktningen två dagar senare beslutades att mannen bara skulle genomgå en förberedande rättspsykiatrisk utredning. Men nu har tingsrätten ändrat sig och låter genomföra en komplett utredning redan innan åtalet och rättegången. Det är juridiskt möjligt tack vare mannens erkännande och det starka bevisläget.
Därmed kommer rättspsykiatrins utlåtande om mannen att finnas till hands redan när rättegången börjar. Senaste datum för åtal är för närvarande satt till 15 september, och rättegång kan i så fall inledas inom ytterligare en vecka.

Mer läsning

Annons