Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörkt för psykiatrins anställda

Anställda vid psykiatriska kliniken har tröttnat på mörkret. Parkeringsplatsen bakom sjukhuset får besök av ljusskygga individer som stjäl och gör inbrott. – Personalen tycker att det är obehagligt att gå dit, säger Irja Wadell.

Annons
Wadell arbetar på kliniken och berättar att de anställda har gjort flera försök att få sjukhusledningen att ordna med bättre belysning. Nu senast i form av ett brev till sjukhusledningen med över 100 namnunderskrifter.
Vi har tagit upp det här gång på gång. För ett tag sedan byttes lamporna, men det har inte blivit någon större effekt, säger Irja Wadell.
Parkeringen ligger i skuggan vid en upplyst kurva. Ljuset från lyktstolparna vid vägen hjälper knappast under mörka kvällar och morgnar. Inbrottstjuvar utnyttjar dunklet till att slanga bensin ur bilarna, slå ut rutor och stjäla.
När frågan kommit på sjukhusledningens bord har svaret blivit: \"Bättre belysning finns med i budgeten, men just nu finns inga pengar\".
Det här är dålig personalpolitik. Anställda kan ramla och bryta benen. Dessutom vill vi gärna se så pass att vi kan sätta motorvärmarsladden i bilen och hitta nyckelhålet på dörren, säger Irja Wadell.
Inte bara bilägarna störs av bristen på ljus, även de som går över parkeringen till busshållplatsen intill känner obehag. Belysningen är dessutom bristfällig, eller till och med obefintlig, vid ingångarna till alla avdelningar och mottagningar. Detta ökar risken för fallskador.
Det bästa vore att förlänga en stolpe som står nästan mitt på parkeringen, och förse den med fyra strålkastare, säger Irja Wadell.
Anordningen skulle kunna ha rörelsedetektor så att extra lyse står på när någon passerar.
Vi vill inte ha större kostnader för det här än nödvändigt, säger Irja Wadell.

Mer läsning

Annons