Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motormässan i Sundsvall en succé

Köerna ringlade långa vid insläppet när motormässan i Nordichallen Sundsvall öppnade i går.
— Det här är mer än förväntat, berättade Nina Parmell en av arrangörerna.

Annons
Att publiktrycket skulle bli så stort trots att väderleksbetingelserna var som gjorda för utomhusaktiviteter med strålande sol från en molnfri himmel var förvånande.
Men suget efter att få titta närmare på häftiga bilar och motorcyklar och samtidigt vara först i landet få se nyheter i modellfloran från flera bilmärken visade sig mycket mycket större än beräknat.
Som alltid är sportbilar något alldeles extra som lockar många. Hos Porsche visades deras Carrera GT upp. En röd låg och bred läckerhet som drog till sig publiken som en magnet.
Det manlig inslaget runt skönheten var påtagligt och många yngre sågs lystet smeka den temperamentsfyllda damens runda former. För visst måste något så vackert som denna tingest vara en kvinna. För visst måste något så vackert vara en kvinna.Det manlig inslaget var påtagligt och många yngre sågs lystet smeka den temperamentsfyllda damens runda former.
För att denna bil är något alldeles extra är det inget tvivel om. Under huven finns en 10 cylindriga motor på dryga 600 hästar som både ger den 1380 kilo tunga bilen acceleration och fartresuser som vid överstiger våra hastighetsbegränsningar. Särskilt vanlig kommer den dock aldrig att bli på våra vägar. Fyra är sålda och alla finns i Stockholm. Med lite tur kommer ytterligare en till att levereras till Sverige för det facila priset av 4,6 miljoner kronor.
Runt montrarna med välputsade bilar med blänkande krom och lack trängdes stora publikskaror för att få sitt lystmäte. Samtidigt var det försäljarnastora dag. Många var i toppform med välsmorda munläder. Det är inte var varje dag de får en sådan här chans att prova sina välvässade argument inför en så stor köpskara.
Det fanns flera nyheter som presenterades för första gången i landet i helgen i Nordichallen. Bland annat visade Volkswagen upp sin nya Passat och i Renaults monter fanns för första gången i Sverige deras nya modell Modus. Även Nissan hade premiär för sin nya Murano.
Många passade även på att titta på BMW:s M5 och den maffiga Hummern som båda hade norrlandspremiär där många imponerades av dess sistnämndas stora och breda däcken med dess häftiga lättmetallfälgar.
Även Volvo visade upp sin XC90 med en V8 på 315 hästar under huven. Här kan man sanningenligt konstatera att smakar det så kostar det då det prislappen stod 603 500 kronor.

Mer läsning

Annons