Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mullrande, myllrande stadsliv

Ett häftigt mullrande fyllde Stenstan när motorcyklisterna genomförde sin årliga parad som slutade med uppställning längs Storgatan och en del av Esplanaden. Årets yngsta deltagare på egen hoj var 2,5-årige Tim Berglund på sin Ivanhoe.

Annons
Många av hojåkarna lämnade sina krom- och lackglänsande ögonstenar för att få njuta av allt annat som visades upp. Men Tim Berglund satt stadigt kvar på sin tuffa, eldrivna motorcykel med stödhjul. Fastän bara drygt två år så klarade han att köra hela kortegesträckan tillsammans med sin morbror, han till och med hotade att köra i från sin beskyddare. Fast det var mycket mer än motorcykeln som intresserade.
Den flyger bara åt sidan, noterade Tim bekymrat.
För den nya blå ballongen drevs av vinden sidledes när Tim ville att den skulle stiga rakt upp mot himlen från hans hoj. Ballongknutarna inspekterades också så noga, för det är mycket som upptar en liten killes intresse. Att prata med vuxna kommer inte först på listan. Inte ens om det gäller motorcykeln som han fick i fjol.
Han hade fått en HD-jacka, sedan såg jag motorcykeln i Stockholm och var tvungen att köpa den, berättar mamma Rigmor Berglund.
Som den lilla gentleman han är, erbjöd sig Tim i går att skjutsa mamma, men hon avstod och sprang gatlopp bredvid i stället.
Nästan lika charmerande var en ljust gammelrosa HD med fransar på sadeln och elegant framgaffel vars kvinnliga förare var försedd med hjälm som matchade och rosarosenprydd halsduk.
Bland de äldre ekipagen som visades upp fanns en BSA från 1952 på 500 cc med sidovagn. Inte heller Evert Johansson eller hans motorcykel hörde till nybörjarna. På sin Suzuki GR 650 från 1983 har den 69-årige föraren färdats 18 000 mil och han har inte för avsikt att byta bort den inom överskådlig tid.
Vi har varit med om mycket, säger han belåtet men vill inte gå in på några detaljer.
Till de charmigare detaljerna på hans hoj hör sidovagnen med tillhörande vattenkokare, med sådana resurser öppnas många möjligheter. Att åka till Sundsvall från Vattrång för att delta på årets MC-dag var inget besvär.
Vi har varit med förr.

Mer läsning

Annons