Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik och fotboll skapar en riktig drakhelg

/

Drakcupen går av stapeln för sjätte året i rad samtidigt som Drakfesten tar plats för första gången.
Tusen ungdomar kommer nu till Sundsvall för att spela fotboll och ta del av nya festivalen.

Annons

I år är totalt 164 lag anmälda till Drakcupen, en ökning med 20 lag jämfört med i fjol. 60 av de anmälda lagen åker hit från andra städer för att spela cupen.

– Cupen växer hela tiden, för att möta det har vi Drakfesten som tar hand om gäster på fredag och lördag. Det enda tråkiga är att skolorna där lagen ska bo inte räcker till, nu har vi fått hänvisa ensamma lag till fristående gympasalar, säger Tommy Jansson, cupgeneral.

Tommy Jansson räknar med att hotellen fylls till 35 procent med föräldrar till spelare som kommer för att se ungdomarna och samtidigt ta del av festligheterna i helgen.

– Vi fyllde hotellen till 25 procent förra året och nu är ännu fler lag utifrån anmälda, det är riktigt kul, säger Tommy Jansson.

Drakfesten är en ny gratisfestival för i år, som ersätter tidigare Drakfestivalen. Det hela startas med en parad där både spelare och andra som vill går gemensamt från hamnen till Stora torget. Där är det invigning klockan 20.00. Kommunalråd Jörgen Berglund (M) håller invigningstal och efter det uppträder Klara Li och Shady town.

Under lördagskvällen spelar Rockabilly Texas, Kill! Kill! Pussycat! och punkbandet Pissoar. Susanne Fellbrink kommer också att sjunga ett par rocklåtar. En hoppborg finns på torget under dagen och på kvällen är det även ett cupdisko för alla de spelande lagen.

– Det ska vara en fest med familjekaraktär, en lugn och behaglig känsla. Torget är regionens centrum, det måste finnas en puls, säger Tommy Jansson.

Mer läsning

Annons