Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikläraren snart störst igen

/

Annons
Snart är han störst i Sverige. Igen.
Går förhandlingarna i lås nere i Göteborg har jag den största privata musikskolan, säger Stieg Berglund, musiklärare.
80-årige Stieg Berglunds energi och arbetsmoral är beundransvärd.
Trivs man med sitt arbete som jag gör känns det inte betungande. Det är det bästa jag vet är att jobba med musik, säger Stieg Berglund på ett övertygande sätt.
Han föddes i Gnarp för 80 år sedan och startade som 15-åring en egen orkester. Efter att ha varit kommunal musiklärare i fem år tog han steget fullt och blev sin egen.
Det var 1956 som jag startade min musikskola. Den växte och i olika perioder var den störst i Sverige, vi hade hård konkurrens från en skola i Göteborg som hette "A-tangenten". Men ofta var vi den största, säger Stieg Berglund.
Musikskolan i Göteborg är numera nedlagd. Det är den Stieg ska väcka liv i igen. Det är några förhandlingar kvar att mangla igenom innan Berglunds musikskola kan kalla sig störst.
Sedan 2002 utökades musikskolan med att driva musikundervisning i Jämtland. Det är ett samarbete mellan NBV Mittsverige och min musikskola, säger Stieg Berglund.
Han har verkat i 50 år med musikskolan och haft egen orkester 60 år. 1946 anslöt han sig till Svenska musikerförbundet där han är hedersledamot med 21 888. Det finns bara tre i Sverige med de gamla medlemsnummren. De två andra är Putte Wickman och Arne Domnérus.
Jag har varit sjukskriven en längre tid efter ett överfall i mitt garage Då skadade jag axeln svårt. Det märks när jag spelar dragspel. Remmen som ligger över axeln trycker på den skada jag har. Efter 30 minuters spel domnar armen och fingrarna, säger Stieg Berglund
Musikläraren har räknat att under årens lopp rest 379 952 mil runt om i Skandinavien med musikskolan och som orkesterledare.

Bild


Mer läsning

Annons