Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några klara besked ger inte ansvariga politiker om vad...

Några klara besked ger inte ansvariga politiker om vad de tänker göra för att få ut fler funktionshindrade i arbete. – Frågan har lyfts upp och vi kommer se över det hela, säger Leif Nilsson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Annons
Han tycker att det är oerhört viktigt att de ungdomar som har gått omvårdnadsutbildningen får en meningsfull sysselsättning efteråt.
Om Jan-Olof Husbergs förslag med en särskild kommunal budget som skulle kunna användas för att anställa funktionshindrade ungdomar på lönebidrag säger han så här:
Vi ska pröva alla lösningar. I ett inledningsskede skulle det kunna vara en väg att gå, men det är viktigt att det blir långsiktighet och att vi får in det här naturligt i organisationen.
Martin Johansson, ordförande i socialnämnden, kommenterar förslaget så här:
Vi jobbar mycket med att få ut fler i arbete. På ett sätt är det bra med en speciell budget, samtidigt vill vi integrera denna grupp i den vanliga arbetsmarknaden.
Den inriktningen är Joáo Pinheiro, ordförande i nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration, också inne på.
Denna grupp ungdomar är inte uteslutna från de åtgärder som vi har för andra ungdomar, säger han.

Mer läsning

Annons