Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nakenpolis misstänkt för brott

En polisman i Sundsvall kommer att tas i förhör och delges misstanke om tjänstefel, efter den omskrivna naken-incidenten vid E4 i höstas.

Annons
Om han har näckat de här personerna vid vägkanten är det inte acceptabelt, säger internåklagaren Pär G Lindell.
Det var den 8 november som tre män enligt egen utsago tvingades klä av sig nakna på E4 vid Kubal. De uppger att de blev visiterade av polisen inför förbipasserande bilisters blickar. Jag fick hålla upp pungen för att de skulle lysa mig i anus med ficklampa. Först tog polisen fram batongen men stoppade undan den med kommentaren att den skulle väl inte vara lämplig för ändamålet, fast i andra ordalag, berättade en av männen efter händelsen för ST.
Han upplevde händelsen som mycket kränkande och gjorde en anmälan mot poliserna.
Nu har internutredarna i Umeå tittat närmare på fallet, och vice chefsåklagare Pär G Lindell bedömer att en av poliserna på plats kan ha begått tjänstefel.
Han kommer att kallas till förhör och delges misstanke om brott, säger Pär G Lindell.
Flera poliser deltog i insatsen som inte resulterade i några brottsmisstankar mot männen. Åklagaren har bara valt ut en av poliserna som måltavla för misstankarna.
Det är en bedömning jag gjort utifrån det material jag har, säger Lindell.
En av de andra poliserna har hörts av internutredarna. Enligt åklagaren säger sig den polismannen inte ha sett någon person bli avklädd naken.

Mer läsning

Annons