Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När kroppar blir till konst

I helgen har cirkus Brazil Jack traditionsenligt gjort sitt vårbesök i Sundsvall. Mannen i flaskan, Argentinaren Hugo Zamoratte, är årets dragplåster.

Annons
Att numret är något extra råder det inget tvivel. Misstankarna om att ett sådant trick måste göras av en liten klen man visar sig vara fel. I stället är Hugo Zamoratte är normalstor och inte särskilt spenslig. För en utomstående ser det närmast osannolikt, ja nästan lite kusligt och obehagligt, när han med kroppsdel efter kroppsdel försiktigt viker och packar in sin kropp i flaskan. Ett av de mest sevärda och oförklariga numren som setts på cirkus under lång tid. Det ser inte ut som om den enda förklaringen kan vara att den mannen inte har några normala ben i kroppen för att det ska vara möjligt att göra numret.
När cirkusen kommer till stan borde våren redan vara här och den första skira grönskan tittat fram och vårblommorna lysa med sin prakt. Men inte i år då allt fortfarande är grått och trist. I år får vi nöja oss med att roas under någon timme med löftet om att när cirkustältet är rest vid Gärdet i Sundsvall då kommer snart våren snart med sol och värme.
Och årets cirkus Brazil Jack lockade en stor publik. Under söndagens första föreställningen var det nästan fullt där större delenav publiken var barn.
Cirkus Brazil Jack lockar inte med någon falsk marknadsföring utan är precis som en cirkus skall vara. Där finns allt från roliga clowner, väldressaerade hästar, hundar, kattor och akrobater med hisnande luftfärder som gör sina nummer till den sprittande cirkusmusik.
Precis som sig bör möts publiken av lukten av färsk spån när den kommer in i tältet. För barnen finns det spunnet socker att slicka på när de förväntansfullt väntar på att få se Harizanovs clowner med röda näsor spela mängder av instrument och tratta på ändan under publiken glada skratt.

Mer läsning

Annons