Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När var du senast till tandläkaren?

/
  • Robert Österlund, 25 år, Luleå, läser statsvetenskap– Jag var i våras. De drog ut två tänder. Det gick på 3 000 kronor. Det är fruktansvärt dyrt. Innan dess var jag på en vanlig koll för två år sedan. Personer som har lätt att få hål får lägga ut mycket pengar. Systemet är förkastligt. Alla måste gå till tandläkaren. Personer som inte har fast inkomst borde inte behöva betala så mycket. Lägger man ut 3 000 i hyra och 3 000 i tandvård, är månadens bidrag borta. Helst av allt skulle det vara gratis tandvård för alla.
  • Christina Lövgren, 42 år, Stöde, läser medieteknik–  För ett par månader sedan men när det började kosta pengar, väntade jag tills jag fick problem.Elin Mattsson, 22 år, Luleå, läser medieteknik på Mittuniversitetet–  När det var gratis, för två år sedan. Det kostar pengar och man har så litet från CSN. En undersökning kostar 1 000 kronor. Det är alltid någonting som ska göras. Jag har faktiskt tänkt att gå men jag har inte bokat tid.
  • Ida Holmstedt, 26 år, Gotland, läser Europaprogrammet–  För 3–4 år sedan, men har jag problem så går jag självklart. Jag har aldrig haft problem men nu har det blivit en ekonomisk fråga. Har man inte ont så är det inget man lägger pengar på.
  • Robert Nyqvist, 23 år, Sundsvall, läser till civilingenjör– Förra året. Jag har inte haft större problem och behöver gå bara vartannat år men jag tänkte gå i år ändå. Det är lika bra att kolla upp. Tänderna ska ju hålla ett tag.

Annons

Mer läsning

Annons