Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära haveri på medicinkliniken

Pressen på de som jobbar på avdelning nio vid Sundsvalls sjukhus är större än någonsin. Avdelningschefen och många anställda har klappat ihop och är sjukskrivna. — Vi har en arbetsmiljö som inte är av denna världen, säger Susanna Sundlöf, sjuksköterska.

Annons
Avdelning nio har ett utsatt läge.
Den är första stationen för akuta patienter som behöver vårdplats för medicinska sjukdomar. Det går inte att neka patienter plats, hur många som än kommer. Överbeläggningar är nästan rutin, även den här dagen vårdas en patient i korridoren, trots förbud.
Men nu är situationen värre än någonsin..
Den akuta orsaken är att det fattas folk på avdelningen eftersom det är mycket svårt att hitta vikarier. Sjuksköterskor och undersköterskor tvingas arbeta övertid, de beordras helt enkelt att stanna kvar när de egentligen skulle gått hem.
Susanna Sundlöf har gjort 30 timmar övertid bara i maj. Hon berättar ett exempel från pingsthelgen nyligen.
En av mina kamrater fick order att stanna och fick ställa in sitt helgfirande. Hon var jättearg. I det läget känner man sig livegen, säger hon.
Nu har övertiden lett till det som många varnat för.
Allt fler mår så dåligt att de blir sjukskrivna. Avdelningens chef är en av de som fått ge upp. Och luckorna blir allt större. Det hela blir en ond spiral.
Den senaste tiden har en anställd i veckan försvunnit, säger Susanna Sundlöf.
De som arbetar kvar får ägna mycket tid åt att söka ersättare. Arbetsdagen blir en enda rusch för att klara alla patienter.
Patienternas säkerhet kan vara i fara. Särskilt när en sjuksköterska ska ansvara för dubbelt så många patienter som tidigare under ett skift.
Det finns ingen tid för att planera jobbet.
Och i sommar kan det bli ännu värre. Just nu saknas anställda till omkring 60 arbetspass under semesterperioden.
Avdelningen har ställt ett unikt krav. Hela nian ska hålla stängt en hel dag så att de anställda kan andas ut och försöka planera sin kaotiska arbetsmiljö.
Susanna Sundlöf tror ändå att situationen går att lösa. Om övertidsarbetet upphör och de anställda får en chans att samla kraft på sin fritid.
Annars kan haveriet vara nära. Den enorma spänningen på avdelningen visar sig väldigt konkret.
När man märker att en arbetskamrat börjar gråta för något man sagt, då är det illa, säger Susanna Sundlöf.
Det här har han ställt till, yrkesmilitären, säger en undersköterska och syftar på sjukhusdirektören Rolf Forsström.

Mer läsning

Annons