Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagsfirande med klackhambo

I går firades Sveriges nationaldag ordentligt på Klockarberget. En smått historisk händelse. Nationaldagen har blivit upphöjd till helgdag.

Annons
Efter en välkomsthälsning av Per Högberg satte Nivren Folkdansgille fart på föttern så grästuvorna lossnade. Det var Njurunda Spelmansgille som stod för musiken.
Vi har varit på Klockarberget många gånger och firat Svenska Flaggans dag. I år är det extra fint, folk är lediga och nationaldagen är helgdag, säger Per Högberg, ordförande i Nivren Folkdansgille. Man kan ansöka hos Rikskommitén Sveriges Nationaldag både som organisation eller privatperson om att få en flagga eller fana. Föräldraföreningen Heliås fick i år ta emot fanan. Det var Karin Malmberg som högtidligen emottog den.
Det är första gången som Nivren Folkdansgille svarade för arrangemangen här på Klockarberget. Det brukade Njurunda Hembygdsförening stå för, säger Pär Högberg.
Dagen till ära hölls högtidstalet av Stig Engman och Nationalsången sjöngs av Eva Norberg. Milton Kårström berättade om gamla mopeder. Om föreningen Classic Moppe och dess intresserade medlemmar och fint bevarade tvåhjulingar.

Mer läsning

Annons