Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätpedofilens okända offer —småflickor i Sundsvall

Den 29-årige \"Nätpedofilen\" har okända offer bland småflickor i Sundsvall. Det tror Malmöåklagaren Ulrika Rogland, och uppmanar dem att kontakta polisen. — Han har ju bott där länge, och varit väldigt aktiv, säger hon.

Annons
29-åringen sitter häktad i Malmö sedan i mars, misstänkt för att ha lurat småflickor att skicka honom sexbilder via internet eller visa sig naken i webkamera.
Så här långt vet man att han dessutom träffat ett tiotal unga flickor personligen. Enligt flickorna har han varit ytterst manipulerande, och duperat dem att sälja sex eller ännu värre saker.
Det finns ett par misstänkta väldtäkter, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.
Ett 40-tal flickor har identifierats via innehållet i 29-åringens dator, eller efter polisanmälningar. Och många fler blir det i takt med att datorernas innehåll analyseras.
De yngsta är i 12-13 årsåldern, säger Rogland.
De flesta finns i södra Sverige. Men en flicka i Medelpad har kontaktat polisen anynymt och berättat att hon träffat 29-åringen.
Hon kan ha olika skäl till att hon inte orkar ge sig till känna just nu, men vi vill gärna att hon hör av sig igen, säger Rogland.
Men utredarna tror att det finns många fler offer i Sundsvall, eftersom 29-åringen var bosatt här fram till december 2003. Flickor eller kvinnor som lever med en klump i magen som de inte vågar prata om.
Vi vill att de som känner igen sig eller har information om den här mannen hör av sig till mig eller till Malmöpolisens familjevåldsrotel. Vi är ganska övertygade om att det finns flickor i Sundsvall som har utsatts. Kanske för flera år sedan. Han verkar ha en oerhörd förmåga att prata på tonåringars sätt. Ena stunden har flickorna pratat och skrattat med honom, och i nästa stund befinner de sig i en situaton de inte kan hantera. Han är väldigt duktig på detta, och därför är han så farlig, säger Rogland.
Men det handlar också om att fånga upp och hjälpa dem som utnyttjats.
Många känner skam och skuld, och kanske tror att det är deras eget fel. Men så är det inte. De behöver någon att prata med, säger Rogland.

Tror du att du haft kontakt med 29-åringen?
maila: tips@st.nu
Malmöpolisen: 040-201000
Åklagaren Ulrika Rogland: 040-201534

Mer läsning

Annons