Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattligt kissandeskäl för vräkning

Efter flera varningar sa en hyresvärd i Kvissleby upp kontraktet för en hyresgäst som ansågs störande. Hyresgästen hävdar att han inte har fått några varningar och har nu vänt sig till Hyresgästföreningen.

Annons
Den 31 augusti fick en boende i en fastighet i Kvissleby en skriftlig uppsägning av sitt hyreskontrakt. Uppsägningen motiverades på följande sätt: \"Med anledning av det störande som X.X fortfarande bedriver är vi härmed tvingade att säga upp kontraktet. Vi har givit X.X många varningar även skriftliga, X vill ej hörsamma dessa och fortsätter att störa.\"
Senast den 30 november uppmanades hyresgästen att ha flyttat ut ur lägenheten.
Enligt hyresgästen har värden bara påpekat att han inte får stå upp och kissa på nätterna eftersom det skvalar i hela huset.
Men jag trotsar förbudet och pinkar på det sätt som karlar av tradition brukar göra.
Men några skriftliga varningar säger han sig inte ha sett röken av och hyran har han alltid betalat i tid. Under åtta år rakt i näven på hyresvärden, hävdar han.
Den 30 augusti krävde han att jag skulle sitta och pinka. Jag upplyste honom då om att åtta års lägenhetshyror låg på revision hos Skatteverket. Dagen efter blev jag skriftligen uppsagd.
Kvisslebybon har nu vänt sig till Hyresgästföreningen. De bestrider uppsägningen och vill ha in kopior på de skriftliga varningarna från hyresvärden. De efterlyser också mer information om på vilket sätt som hyresgästen har uppträtt störande.
Hyresvärden vill inte kommentera ärendet, men säger att han kommer att skicka in kompletterande uppgifter till Hyresgästföreningen.


Mer läsning

Annons