Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattvandringar stoppar busliv i Njurunda

Vuxna som visar sig ute på kvällstid är en bristvara.
I Njurunda behövs fler vandrande föräldrar i mörkret.

Annons
I tre veckor har föräldraföreningen haft uppehåll med nattvandringar. Under den tiden har det varit riktigt busliv i Njurunda.
Tidigare år har det inte varit något just den här perioden, det är kallt och brukar inte vara en människa ute, säger Annica Ståby, ordförande i Nivrenaskolans föräldraförening.
Nästa helg ger de sig ut igen. Nivrenaskolans föräldraförening gör upp schemat, Heliås och Kyrkmons skolor är också med. Ibland är det ändå riktigt glest mellan de vuxna i kvällsmörkret och fler föräldrar behövs.
Som vi har räknat ut det går man en gång per år, det borde man kunna ge sitt barn. Men det har varit svårt att få ut föräldrarna, vi vill ha fler som inser att det spelar roll, säger Annica Ståby.
Mest handlar det om att synas och att veta vad ungdomarna håller på med. Föräldrarna tar reda på om det är någon fest på gång. Också under skolans fredagsluncher behövs de vuxna extra mycket.
Då sker försäljning av både sprit och narkotika. Många tror att de vet var de har sina barn, men det gör de egentligen inte, säger Annica Ståby.

Mer läsning

Annons