Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedansjöborna får hjälp i kamp för bro

Kammarorkestern byter namn. Och kommunen bistår Nedansjöborna i kampen för att behålla bron över Ljungan.
Det var några av besluten som fattades av fullmäktige i måndags.

Annons
Tidigare i år beslutade ledningen för Sundsvalls Kammarorkester om ett namnbyte. Ny benämning för ensemblen blev Nordiska Kammarorkestern Sundsvall.
Med det nya namnet vill orkesterledningen få en starkare nordisk identitet och samtidigt vidga vyerna för ensemblen.
När frågan var uppe på fullmäktige i måndags blev det en lång debatt. Flera ledamöter tyckte att det var fel att ta bort den tydligare Sundsvallskopplingen i det förra namnet.
Men till slut godkände en majoritet av politikerna namnet.
Samma förtroendevalda gav grönt ljus till kommunens nya måltidspolicy. På sikt innebär det att ett 20-tal skolor ska börja kyla maten. Satsningen kostar cirka nio miljoner kronor.
Dessutom godkände fullmäktige köpet av bolaget Stuvaren och fastigheten Stuvaren 2 som ligger i Inre hamnen. Efter ombyggnad ska fastigheten användas som parkeringshus.
Tidigare har Sundsvalls kommun fått kritik för passivitet i frågan runt bron över Ljungan i Nedansjö. Sydkraft, numer Eon, har via en dom i miljödomstolen blivit av med ansvaret för passagen.
Bolaget ser däremot gärna en lösning där de närboende tar över driften och underhållet för bron. Vid fullmäktigemötet i måndags meddelade kommunstyrelsens vice ordförande, socialdemokraten Christer Berglund, att kommunen kan tänka sig att bistå byborna i en förhandling med Eon.

Mer läsning

Annons