Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgi och elegans när brudarna tar över

/

För femte året i rad ska succérallytävlingen för damer, Classic Lady, hållas på Classic Car Festival.
– Det här vill man inte missa, det här är tjejernas dag, säger Micael Frykman som tillsammans med sin fru Katharina, arrangerar tävlingen.

Annons

Classic Lady är ett tjejrally som växer. När tävlingen startade för fem år sedan deltog 30 bilar. Inför årets tävling är över 70 bilar och 300 tjejer anmälda.

För att delta behövs en bil som är minst 30 år gammal och i varje bil får två till sex personer sitta. Däremot finns ingen åldersgräns för deltagarna.

Tävlingen Classic Lady består av tre grenar. Den ena är att klä sig så att utstyrseln harmonierar och matchar med bilen och dess årsmodell.

– Det är så fascinerande och roligt att folk syr egna kläder och lägger ner så mycket tid på att planera inför det här, säger Micael Frykman.

En annan del i tävlingen är charmpriset som brukar få deltagarna att anstränga sig på alla möjliga och omöjliga sätt. Kreativitet och humor är viktiga ingredienser för att kamma hem priset. Många deltagare lägger flera timmar hos frisören och fixar för att hitta de rätta tidstypiska accessoarerna.

– Classic Lady är en folkfest för ögat med snygga tjejer och snygga bilar. Har vi bara vädret med oss så väntar en fantastisk dag.

Det tredje priset handlar om att samla flest poäng på små tävlingar på elva olika stationer. Starten sker under förmiddagen vid Vängåvan i centrala Sundsvall och målgången är i år vid Torkarlsberget i Matfors. Där väntar prisutdelning, diverse aktiviteter och mat. Den som vill avslutar med rockabillykväll på Folkets Park i Matfors.

– Den som själv upplevt femtio- och sextiotalen kommer att känna igen sig. Det blir nostalgi på hög nivå, säger Micael.

*Evenemanget äger rum lördagen den 11 juli. Nytt för i år är att Vängåvan är startplats.

Sommar och motorer som surrar. Här är listan på ett urval av sommarens heta motorhändelser

Avrostning

SMC arrangerar avrostning på Sundsvall Raceway den 16 maj.

Norrlands ATV Quad

Terrängträffen i Torsboda gör comeback den 23 maj.

Rallysprint

Den 30 maj arrangerar SMK rallysprinttävlingar på Sundsvall Raceway.

Sundsvalls veteranmarknad 30 maj

Sundsvallsmarknaden äger rum på Bergsåkers travbana den 30 maj. Här hittar du allt som rör bilar, MC, moped, kuriosa och prylar.

Motorcykelns dag i Sundsvall

Lördag 30 maj arrangerar SMCC kortegekörning med poliseskort och förkörsrätt. Samling 10.30 vid Schenker i Timrå och kortegen avgår 12.00 mot centrala Sundsvall. 2013 slogs rekordet och 1017 personer deltog. Blir det nytt rekord i år?

Riddarrundan

Den 6 juni arrangeras Riddarrundan av Sir Vival's MC Sundsvall. Rundtur på 15-20 mil och starten sker klockan 10.00 vid Shellmacken i Nacksta.

Back SM Sprint

SMK och SHRA arrangerar Back SM Sprint under SM-veckan. De tre grenarna Rallycross, Crosscart och Drifting går av stapeln den 29 och 30 juni.

SM i dragracing på Sundsvall Raceway

Stora SM-tävlingar i dragracing på Sundsvall Raceway under vecka 27. Det blir deltävlingar med kvalkörningar fredag och lördag och tävlingsdag på söndagen. Final på samma plats 28-30 augusti.

Classic Car Festival – Classic Lady

Classic Lady går av stapeln den 11 juli. Nytt för i år är att Vängåvan är startplats för rallyt som har sin målgång vid Torkarlsberget i Matfors.

Onsdagsbus på Mittsverigebanan

Varje onsdagskväll i juni, juli och augusti mellan arrangeras onsdagsbus för alla mc- och bilentusiaster på Härnösands Motorpark. Eventet är populärt både hos förare och motorintresserade åskådare.

Onsdagsträffar för veteranbilar

Succén från förra året fortsätter med träffar på Stora torget i Sundsvall. Under tretton Onsdagskvällar mellan 18.00–19.00 kan du spana in veteranbilar och uppleva nostalgi och trevliga möten. 10 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli (hamnen, Finnkajen) 8 juli, 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augusti, 12 augusti, 19 augusti, 26 augusti och 2 september.

Mopperally

Njurunda Classic Moppe kör rally med sina veteranmopeder i sommar. Samling klockan 10.00. 13 juni, Njurundabommen, 18 juli, Kusten Bredsand, 22 augusti (oklart med startplats), 19 september, Njurundabommen

Surträffen

Väldoftande MC-träff den 7-9 augusti för alla som gillar surströmming. Nytt för i år är att träffen håller till Hagbards klubblokal i Sörlindsjö.

End of Summer Meet

En av sommarens sista bilträffar står Karlsro Flyers för i Ljungaverk. Helgen 21-22 avslutas sommaren med musik, människor och bilar.

Mer läsning

Annons